YourLifeChange logo

 

 

Follow me! Facebook LinkedIn

 

YourLifeChange, de weg naar een gezondere levensstijl begint hier!

YourLifeChange Blog

8 voedingsmiddelen waar u alleen maar honger van krijgt

Iedereen kent het gevoel wel: nadat je een zak chips hebt gegeten, dat je toch nog zin in iets zoet hebt. Daar is een reden voor. Zoute snacks zijn eigenlijk niets meer dan koolhydraten die snel verteren. Door de sensorische verzadiging, kan je het gevoel hebben dat je 'zoute maag' vol zit, terwijl er in je'zoete maag' nog ruimte is voor lekkers.

Wit brood en witte pasta

Wit brood en pasta zorgen voor een stijging van het insulineniveau. 2 x per dag wit brood verhoogd de kans op obesitas en overgewicht met meer dan 40% over een periode van 5 jaar!

Zoute snacks

Iedereen kent het gevoel wel; nadat je een zak chips hebt gegeten, dat je toch nog zin in iets zoet hebt. Daar is een reden voor. Zoute snacks zijn eigenlijk niets meer dan koolhydraten die snel verteren. Snelle energie wordt door de hersenen gelinkt aan zoetigheden, waardoor je meer zin krijgt in allerlei suikerrijke snacks.

Alcohol

Alcohol maakt u niet alleen hongerig, het zorgt er bovendien ook voor dat u ongezonder gaat eten. Leptine, het hormoon dat honger bestrijdt, neemt 30 procent af na drie alcoholische consumpties.

Sushi

Je denkt misschien dat je gezonde en kleine porties vis eet, als je voor sushi kiest. Een kleine rol komt al snel overeen met 3 snede wit brood!

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen bevatten meestal een stevige hoeveelheid witte bloem én suiker. Deze combinatie op een nuchtere maag, zorgen ervoor dat uw insuline en bloedsuikerspiegel stijgen. En net 's ochtends is het cortisolniveau het hoogst wat een grote aanslag op het metabolisme betekent. Cortisol is namelijk een stof die het lichaam 's ochtends (en 's avonds) aanmaakt om het lichaam voor te bereiden op activiteit. Een hoog niveau hiervan zorgt ervoor dat suikers minder goed worden opgenomen en verwerkt. Je wordt moe en hongerig.

Kunstmatige zoetstoffen

Door kunstmatige zoetstoffen als aspartaam en sacharine te eten, fopt u eigenlijk de hersenen. Het brein wordt voorbereid op een dosis energie, maar krijgt het niet. Om dit te compenseren krijgt u zin in zoet.

Fruitsap

Fruitsap bevat wel alle suikers van uw favoriete fruit, maar niets van de vezels uit de schil of pulp. De bloedsuikerspiegel wordt door één glas al de hoogte ingejaagd, om dan opnieuw snel te dalen. Hierdoor krijgt u honger. Beter maakt u een smoothie waarbij u het gehele fruitstuk gebruikt en eventueel nog wat van onze proteïnepoeder aan toevoegt.