YourLifeChange logo

 

 

Follow me! Facebook LinkedIn

 

YourLifeChange, de weg naar een gezondere levensstijl begint hier!

YourLifeChange Diabetes For Live

Op een verantwoorde manier en met inachtneming van de specifieke kenmerken van elke klant beweegadviezen geven ten aanzien van klachten als overgewicht, obesitas (pre-diabetes) en/of diabetes mellitus type 2.
Het ontstaan van overgewicht en/of obesitas is bijna altijd te wijten doordat iemand verkeerd en te veel eet. Daarnaast bewegen deze mensen ook vaak veel te weinig. Kortom wanneer u meer calorieën binnen krijgt dan dat u verbrandt, worden deze extra calorieën omgezet in lichaamsvet.

 

Te veel snacken en snoepen is een belangrijke oorzaak van overgewicht en/of obesitas. Ook te veel in de auto en/of achter de computer zitten kan overgewicht veroorzaken. Voor deze mensen zou het beter zijn om hun gewoontes te veranderen. Een belangrijke stap om tot deze verandering te komen is door je te verdiepen in gezond eten en voldoende bewegen. Zoek voor meer informatie eens op het internet of in de bibliotheek.

 

Wanneer u last hebt van ernstig overgewicht is het raadzaam om hulp in te schakelen van professionals, op het gebied van gezondheid, leefstijl, voeding en bewegen.

Overgewicht en toch bewegen

Wanneer u last hebt van overgewicht en/of obesitas is het raadzaam om te gaan bewegen onder begeleiding. Ik geef u advies over welke sporten en beweegactiviteiten het meest geschikt zijn om tot een goed resultaat te komen.

Mensen die last hebben van overgewicht en/of obesitas kunnen het best sporten en activiteiten beoefenen waarbij het lichaam wordt ondersteund. Zo zijn zwemmen en lichte cardio-vasculaire trainingen uitstekende methode’s om te gaan starten met afvallen voor mensen met overgewicht. Het water zorgt er bv voor dat het lichaam wordt ondersteund en dat de gewrichten worden ontzien. Het ontzien van de gewrichten is van uitermate belang, om er zo voor te zorgen dat er niet te veel kracht op de gewrichten komt te staan.

 

Een andere goede bewegingsactiviteiten voor mensen met overgewicht en obesitas is fietsen. Dit kan zowel op de weg met de normale fiets, als thuis of in de sportschool op de hometrainer. Het voordeel van fietsen is dat ook hier het lichaam wordt ondersteund.

 

Gebaseerd op door TNO ontwikkelde beweegprogramma’s.

YourLifeChange Obesitas

YourLifeChange Hormoon Trainer