YourLifeChange logo

 

 

Follow me! Facebook LinkedIn

 

YourLifeChange, de weg naar een gezondere levensstijl begint hier!

Therapieën

Yourlifechange adviseert vanuit verschillende therapieën die met elkaar een onmisbare aanvulling zijn op de eerstelijns gezondheidszorg.
De Orthomoleculaire Geneeskunde richt zich op genezing door middel van voedingsadviezen en het aanreiken van voedingssupplementen.
Fytotherapie ondersteunt de Orthomoleculaire Geneeskunde met voedingssupplementen die gebaseerd zijn op de werking van stoffen vanuit planten.

Orthomoleculaire Geneeskunde

Tweevoudig Nobelprijs winnaar Linus Pauling, definieerde de Orthomoleculaire Geneeskunde als volgt:
"Orthomoleculaire Geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door middel van het veranderen van concentraties van substanties in het menselijk lichaam, die normaler wijze voorhanden zijn in het lichaam en voor de gezondheid noodzakelijk zijn."

 

Met andere woorden het is de geneeskunde die bekijkt welke stoffen ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Deze stoffen komen uit onze voeding: voedingsstoffen.

 

We onderscheiden vijf verschillende voedingsstoffen:
• eiwitten
• vetten,
• koolhydraten,
• vitaminen
• mineralen.

 

Zonder deze voedingsstoffen functioneert ons lichaam niet. Binnen de Orthomoleculaire Geneeskunde gaat men op zoek naar de oorzaak van een gezondheidsklacht of ziekte. Als we weten welke lichaamsprocessen niet goed verlopen en welke voedingsstoffen daarbij betrokken zijn, kunnen we door het geven van de juiste voedingssupplementen of voedingsadviezen het lichaam weer de gelegenheid geven zichzelf te herstellen en optimaal te functioneren.
Dit gebeurt met lichaamseigen stoffen: vitamines, mineralen, maar ook door een natuurlijk gezonde voeding, eventueel aangevuld met een of meerdere voedingssupplementen.

Fytotherapie

Fytotherapie is een therapie om op basis van stoffen vanuit planten het lichaam te ondersteunen bij het herstel van gezondheidsklachten en ziektes.
Deze therapie gebruiken we al eeuwenlang. Gedurende de ontwikkeling van de mensheid en de gezondheidszorg vond men steeds meer planten die een medicinale werking hadden. Vroeger werd alles met plantaardige middelen behandeld en was men nog niet in staat om chemische medicijnen samen te stellen.

Vanuit deze ervaringen en de medische onderzoeken die zijn uitgevoerd, is de Fytotherapie nu uitgegroeid tot een wetenschappelijke therapie. Veel reguliere medicatie heeft zijn oorsprong bij de werking van een plant. De farmaceutische industrie heeft de werkzame plantaardige stoffen chemisch nagemaakt. Hierdoor zijn zij in staat deze stoffen vele malen te verstrekken.

Natuurlijk is het zo dat we niet zonder deze chemische medicijnen kunnen, maar het is zeker ook zo dat er veel resultaten behaald worden met het inzetten van plantaardige middelen.
De Fytotherapie is een prima ondersteuning op de Orthomoleculaire Geneeskunde. We zien dan ook vaak dat deze twee therapieën hand in hand gaan. Beide therapieën zijn erop uit de patiënt van zijn klachten af te helpen en te genezen.

 

Yourlifechange werkt met de producten van Bonusan.

 

Bonusan Yourlifechange

YourLifeChange logo