Ontbijtgranen leiden naar stille ontstekingen
Veel mensen lijden, zonder zich daarvan bewust te zijn, aan een vorm van glutenintolerantie. Glutenintolerantie blijft toenemen en wordt de oorzaak van veel ziekten in de toekomst, waarbij men zeer veel opofferingen zal moeten maken om ze tegen te gaan.
Gluten overgevoeligheid en glutenallergie neemt in West-Europa explosief toe. Dit is een belangrijke nieuwe markt geworden. Supermarkten hebben rekken vol met glutenvrije producten. Ook de etikeringen en verordeningen in de wetgeving nemen alsmaar toe.
Er komt geen einde aan de enorme lijst van verboden producten zoals pizza, schnitzel, pannenkoeken, roomijs, bier, chips, tandpasta, voedingssupplementen en zelfs lippenstift en kleurpotloden; een onuitputtelijke reeks glutenbevattende producten.
Iedereen is in de ban geraakt van gluten!
Terecht want glutenintolerantie is een belangrijke epi genetische die heel veel ziekten tot een negatieve expressie kan brengen.
Bij het 'Leaky gut-syndroom' speelt glutenintolerantie een grote rol in de beschadiging van het darmslijmvlies.
Ook ziekten als Cröhn, spastische darm, colitis ulcerosa, coeliakie, autisme en psoriasis worden in verband gebracht met gluten.
Gluten zitten tegenwoordig in veel voedsel en worden een werkelijke “voedselplaag”.
In het darmkanaal kan de kleverige glutenreactie leiden tot binding van gluten met de darmwand en vertering en immuniteitsstoornissen veroorzaken.
Bijkomend probleem is dat de darmcellen beschadigd raken, waardoor opname van belangrijke voedingsstoffen verminderd wordt.
Voor essentiële vetzuren EPA en DHA, vitamine B12 en ijzer kunnen deficiënt worden. Er ontstaat een constant hongergevoel!
Het eten van vis is één van de beste remedies als er enige opname is, want herstel van de darmcellen is uiteraard prioriteit.
Tarwe en haar afgeleide producten zoals ontbijtgranen zijn mede verantwoordelijk voor het ontstaan van stille ontstekingen bij alle mensen, bij alle ziektebeelden.
Het Leaky gut-syndroom of “lekkende darm” wordt ook wel hyperpermeabiliteit genoemd. Bij dit syndroom is het slijmvlies van de darmen meer doorlaatbaar dan normaal door beschadiging als gevolg van een stille ontsteking.
Door deze openingen kunnen bacteriën, schimmels, parasieten en hun toxinen, onverteerde voedseldeeltjes en afvalstoffen die gewoonlijk niet in het bloed worden opgenomen nu wel in de bloedcirculatie terecht komen en zo allerlei klachten veroorzaken.
Bron: OrthoFyt